Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj către absolvenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", afirmând că vrea de la tinerii poliţişti "toleranţă zero faţă de faptele antisociale", dar şi solidaritate faţă de cetăţeni, explicând că forţele de securitate trebuie să fie modele de conduită şi responsabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege trebuie să stea la baza activităţii ministerului, a componentelor sale şi a fiecăruia dintre dumneavoastră. În consecinţă, vă cer toleranţă zero faţă de faptele antisociale. Într-un stat de drept, legea nu se negociază, ea se respectă şi se aplică, astfel încât cetăţenii să simtă că trăiesc într-o Românie sigură", se arată în mesajul lui Iohannis, transmis prin consilierul prezidenţial Ion Oprişor cu ocazia festivităţii de absolvire a Promoţiei 2016 a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Preşedintele spune că actualul context este complicat şi în continuă schimbare, în care nevoia de securitate şi siguranţă a cetăţenilor reclamă profesionalism, promptitudine şi rigoare din partea angajaţilor MAI. Iohannis le-a spus tinerilor poliţişti că nu vor avea o misiune uşoară, dând ca exemplu creşterea fenomenelor infracţionale, a criminalităţii transfrontaliere, a traficului şi a consumului de droguri, precum şi fenomenul migraţiei, ameninţarea teroristă.

"Este nevoie de mai multă solidaritate în societate împotriva acestor fenomene şi vă îndemn să încurajaţi o astfel de solidaritate şi să vă asumaţi fără ezitare obligaţiile profesionale şi civice specifice activităţii dumneavoastră. (...) Aveţi datoria morală să fiţi exemplu de conduită şi de responsabilitate pentru cetăţenii în mijlocul cărora vă veţi desfăşura activitatea şi pe care îi veţi servi", a continuat Iohannis.

Şeful statului spune că va fi alături de MAI şi va susţine instituţia, dar şi pe angajaţi. "Îmi pun în dumneavoastră speranţa că veţi contribui cu succes la stoparea şi prevenirea faptelor antisociale, la creşterea siguranţei persoanei şi a proprietăţii private, precum şi la reducerea violenţei în societate", a mai spus preşedintele.

Iohannis le-a mulţumit şi profesorilor care i-a educat şi format pe noii poliţişti.

"În tot ceea ce veţi face de aici înainte, în misiunile încredinţate, să nu uitaţi că întreaga dumneavoastră activitate se desfăşoară în slujba cetăţenilor şi a comunităţii, în baza respectării prevederilor Constituţiei şi legilor ţării", a punctat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.