Sute de persoane aşteaptă, vineri, la rând pentru a se vaccina în cadrul Maratonului Vaccinării care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, prima persoană vaccinată fiind un cetăţean din Republica Moldova, care a primit serul de la ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. "(...) mergem tot mai intens către medicii de familie, oferindu-le tot ce au nevoie, pentru a intensifica vaccinarea", a afirmat Mihăilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mai mulţi dintre cei veniţi la UMF Iaşi să se vaccineze cu doza a doua sunt tineri, unii dintre ei aşezându-se la rând în faţa universităţii cu o oră înainte de începerea evenimentului.

Prima persoană vaccinată a fost un bărbat din Republica Moldova, iar serul a fost administrat chiar de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care s-a aflat, vineri, la Iaşi. Bărbatul nu a recunoscut-o iniţial pe Mihăilă, iar când i s-a spus că va fi vaccinat de ministrul Sănătăţii a afirmat că este bucuros să afle acest lucru.

Înainte de începerea evenimentului, Mihăilă a afirmat, într-o conferinţă de presă, că autorităţile încearcă să crească numărul persoanelor vaccinate şi că medicii de familie au un rol foarte important în această campanie.

"Ţinta noastră este să vaccinăm un procent cât mai mare din populaţia la risc, adică persoane vârstnice şi persoane cu comorbidităţi. Din acest motiv mergem tot mai intens către medicii de familie, oferindu-le tot ce au nevoie, pentru a intensifica vaccinarea. Medicul de familie cunoaşte cel mai bine profilul de risc al pacienţilor”, a explicat Mihăilă.

Ediţia a doua a Maratonului Vaccinării de la UMF Iaşi are loc în perioada 4-6 iunie, după ce peste 4.500 de persoane au fost vaccinate în urmă cu trei săptămâni.

În clădirea UMF Iaşi sunt amenajate 12 fluxuri de vaccinare, iar în acţiune sunt implicaţi peste 500 de voluntari.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.