Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţă că ministerul ia în calcul finanţarea diferenţiată a spitalelor care raportează în mod „constant, coerent şi corect” infecţiile nosocomiale, asociate unor acte medicale. Ea ţine să sublinieze că toată lumea trebuie să înţeleagă că infecţiile nosocomiale „sunt inerente în anumite situaţii şi nu reprezintă neapărat un caz de malpraxis”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În problematica infecţiilor nosocomiale, subraportarea este unul dintre aspecte. Da, avem în plan măsuri de ameliorare a acestei subraportări. Unele ţin de modul de finanţare – ne gândim să finanţăm altfel acolo unde există spitale care raportează constant, coerent şi corect aceste infecţii asociate asistenţei medicale – altele ţin de modul în care comunicăm importanţa acestor infecţii asociate asistenţei medicale aşa încât şi medicii, şi managerii, şi presa, şi şi populaţia generală să înţeleagă că aceste infecţii asociate asistenţei medicale sunt inerente în anumite situaţii şi nu reprezintă neapărat un caz de malpraxis. Pentru că, pe măsură ce avem o evaluare corectă a situaţiei ,ştim şi să reacţionăm corespunzător”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.
Aceasta precizează că metodele de raportare a infecţiilor nosocomiale care se aplică în prezent pot fi îmbunătăţite, la fel şi controalele făcute în această privinţă. 
Mihăilă mai spune că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute investiţi de 150 de milioane de euro care să sprijine unităţile spitaliceşti în prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.