Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, susţine că plajele de pe litoralul românesc arată foarte bine în plin sezon estival, precizând că a găsit însă două zone cu probleme. Astfel, în zona Mangalia plaja era plină de alge, acestea fiind curăţate între timp, iar la Costineşti, pe o porţiune de plajă pe care se află grinzi de beton înclinate, este interzis accesul turiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioan Deneş a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că a făcut o vizită pe plaje din zona de sud a litoralului românesc.  

"Ieri (luni - n.r.) am fost în zona de sud a litoralului: Mangalia, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Costineşti, în care am făcut o inspecţie a stării plajelor. Deşi aceste plaje sunt gestionate de către societăţi comerciale prin acele contracte de închiriere, noi trebuie să veghem tot timpul ca aceste plaje să fie plaje care să primească «cu braţele deschise» turiştii pe litoralul românesc", a afirmat ministrul Apelor şi Pădurilor.

El a spus că plajele arată bine şi foarte bine, întâlnând însă şi două excepţii.

"Vreau să fac precizarea, în general, plajele de pe litoralul românesc arată bine şi chiar foarte bine, în sensul că am găsit locuri în care să poată ducă resturile, PET-uri. Plajele sunt curate, cu o excepţie, sigur explicabilă şi justificată. Era o zonă de alge pentru că, cu o noapte înainte, a fost furtună în zona de Mangalia şi am discutat şi cu turiştii şi mi-au confirmat acest lucru. Sigur, am dispus ca astă-noapte - şi lucrul s-a şi întâmplat - să fie îndepărtate aceste alge", a afirmat Deneş.

A doua problemă identificată de ministrul Apelor şi Pădurilor a fost o porţiune de plajă de la Costineşti.

"Al doilea punct nevralgic a fost acea porţiune de plajă din Costineşti pe care am văzut-o şi înainte de deschiderea sezonului estival şi, sigur, am dispus atunci să fie închisă cu un gard. În urma furtunilor din ultimele zile, a fost distrus acel gard şi a devenit un pericol acea porţiune de plajă. Drept urmare, am dat dispoziţie celor de la Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral urgent să facă câteva modalităţi de avertizare că plaja este interzisă în acea zonă, urmând într-un timp foarte scurt ca acea plajă să fie închisă, până când vom remedia acea zonă. Din luna iunie am avertizat că sunt acolo câteva grinzi de beton care sunt înclinate periculos şi din acest motiv, pentru ca să nu existe vreo problemă în acea zonă, am dispus acea porţiune de plajă să fie închisă. E o suprafaţă foarte mică, dar important pentru noi este siguranţa şi securitatea turiştilor", a explicat ministrul Ioan Deneş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.