La Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galaţi şi Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci se vor investi 29.641.195 de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul axei de creştere a capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19, a anunţat miercuri Consiliul Judeţean Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Galaţi precizează că 9% din valoarea proiectului reprezintă sume recuperate din fonduri europene pentru achiziţii realizate de cele două unităţi medicale în această perioadă de pandemie, iar restul sumei reprezintă bani europeni atraşi pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi diverse materiale sanitare. 

În comunicat se precizează că s-a reuşit atragerea a peste 11,7 milioane de lei, bani europeni, pentru Spitalul Municipal din Tecuci, în condiţiile în care această unitate medicală încă nu se află în administrarea Consiliului Judeţean, fiind nevoie de o hotărâre a Guvernului pentru ca Spitalul Municipal “Anton Cincu” Tecuci să treacă în administrarea CJ Galaţi.

”Este prima oară când pentru acest spital sunt atrase fonduri europene importante, care vor fi investite în dotarea cu aparatură medicală modernă şi materiale sanitare de protecţie. Vorbim de achiziţionarea a zeci de echipamente medicale, inclusiv a unui computer tomograf performant, a unei game variate de ecografe şi a unui aparat mobil de radiologie. Mai mult, lucrăm deja la un alt proiect cu bani europeni pentru spitalul din Tecuci, cu o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, astfel încât, în momentul în care această unitate medicală va intra oficial în administrarea Consiliului Judeţean, să putem depune proiectul pe noul buget al Uniunii Europene”, menţionează Consiliul Judeţean. 

Şi Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galaţi va beneficia, tot în cadrul acestui proiect de gestionare a crizei sanitare Covid-19, de investiţii cu fonduri europene de aproape 18 milioane de lei. Cea mai mare parte din această suma va fi investită în achiziţionarea de noi echipamente medicale, inclusiv a unor dotări pentru viitoarea secţie modulară de terapie intensivă pentru care avem depus deja la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene un proiect cu fonduri europene de peste 10,6 milioane de lei.

De asemenea, banii care au fost cheltuiţi deja pentru achiziţionarea de materiale de protecţie în această perioadă de pandemie şi pe care am reuşit să-i decontăm din fonduri europene vor merge tot către investiţii în echipamente medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În acest moment, în cadrul acestui program care vizează creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19, sunt în analiză la ministerul de resort alte trei proiecte pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare totală de aproape 63 de milioane de lei, urmând să fie depus încă un proiect pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, cu o valoare de 8.695.461 de lei.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.