Alexandru Ştefănescu, managerul Spitalului Clinic Nicolae Malaxa din Capitală a declarat pentru News.ro că unitatea sanitară este în plin proces de reorganizare pentru că la finalul acestei săptămâni va fi destinată, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu Covid 19. Managerul unităţii sanitare a declarat că a început deja externarea pacienţilor, în jur de 50 de oameni, dar că medicii vor putea în continuare îngriji pacienţii care sunt arondai ambulatorului spitalului, în jur de 10.000 de persoane care vin la evaluări sau pentru a primi prescripţiile medicale necesare tratamentelor pe care le urmează. Managerul unităţii sanitare a explicat că în spital sunt 91 de locuri pentru pacienţii cu COVID, dintre care 9 sunt în ATI şi că în spital lucrează 5 medici de ATI. De asemenea, spune managerul, stocurile de medicamente şi de oxigen destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 sunt în acest moment asigurate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem în proces de transformare, o să devenim unitate ce va gestiona strict pacienţi COVID-19, noi acum suntem într-un proces în care efectuăm această transformare de la spital clinic la spital suport COVID-19 în condiţii de siguranţă, zic eu, cu punerea la punct a circuitelor, externarea în condiţii de siguranţă a bolnavilor ce pot fi externaţi, transferul în cazul în care există bolnavi ce se află în tratament şi mai au nevoie de zile de spitalizare, în alte unităţi spitaliceşti, cu ajutorul celor de la CNCCI, şi probabil că săptămâna aceasta, spre sfârşit, vom şi operaţionaliza spitalul”, declară Alexandru Ştefănescu.

El afirmă că sunt în jur de 50 de pacienţi internaţi, erau aseară internaţi, o mare parte dintre ei sunt la termen, adică la momentul în care sunt la final de tratament, oricum era timpul să fie externaţi.

”Am mai fost spital exclusiv COVID anul trecut, din păcate structura spitalului, noi aşa suntem, aşa este împărţirea spitalului, el nu poate fi mixt, rezilienţa la recrudescenţa covid nu poate fi realizată decât prin totalitatea spaţiilor pe care le avem. Circuitele mixte este destul de complicat să le creezi, să ai condiţii de siguranţă pentru personal şi pentru pacienţi, singura variantă a noastră asta este”, a declarat pentru News.ro managerul unităţii sanitare”, precizează Alexandru Ştefănescu.

Miile de pacienţi trataţi în Ambulatorul spitalului Nicolae Malaxa îşi vor putea face evaluările şi vor putea primi tratament în continuare. Alexandru Ştefănescu:”Ne-am gândit la aceştia, să le acordăm asistenţă medicală în continuare”

„Am gândit lucrurile împreună cu colegii noştri de la ASSMB şi cu epidemiologii şi am găsit posibilitatea de a păstra ambulatoriul spitalului pe zonă verde, astfel încât pacienţii cu diabet , cu patologie diabetică ,care nu sunt puţini deloc, să poată beneficia în continuare de asistenţa medicală de specialitate, de eliberarea reţetelor, de evaluări şi aşa mai departe. Ne-am gândit cumva şi pentru aceştia să putem fi încă aici şi să le acordăm asistenţă medicală.

Sunt destul de mulţi pacienţi arondaţi la nivelul ambulatoriului nostru, în jur de 10 mii de pacienţi arondaţi, aceşti pacienţi sunt în evidenţele noastre şi ei vin periodic să-şi evalueze starea de sănătate, să fie consultaţi şi să li se elibereze prescripţiile medicale”, a spus managerul Spitalului Malaxa din Capitală.

Stocurile de medicamente şi oxigen destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, asigurate în acest moment în unitatea sanitară. Manager: „Lucrurile le-am păstrat în ideea în care această pandemie nu s-a finalizat”

„Noi ne-am organizat încă din primul val, am fost unitate de suport al pacienţilor COVID-19 şi bineînţeles că ne-am organizat în ceea ce priveşte partea de oxigen, adică lucrurile le-am păstrat în ideea în care această pandemie nu s-a finalizat şi oricând se putea întâmpla orice. Pe partea de logistică, administrativă, oxigenul, tot ce înseamnă gaze medicale, ele unt cumva gata să spunem aşa. Avem un stocator extern, o instalaţie ISCIR-izată, cu lucrurile verificate, cu o reverificare a rampelor, a tuturor prizelor şi aşa mai departe, lucrurile tehnice ca să spun aşa pe care le-am făcut, nu acum că vom deveni un spital de suport, ci este normal să le faci periodic, lucrurile acestea sunt în opinia mea de normalitate, trebuie să ai o grijă în permanenţă.

Vor fi 91 de locuri pe spital din care 9 locuri vor fi de terapie intensivă destinată pacienţilor cu forme grave. Sunt 5 medici de ATI pe care îi avem, sunt cei care au lucrat şi anul trecut”,  a explicat pentru News.ro managerul spitalului.

Alături de Spitalul Clinic Nicolae Malaxa şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan din Capitală va deveni unitate dedicată exclusiv îngrijirii pacienţilor cu covid 19. De asemenea, Maternitatea Bucur, aflată în subordinea Spitalului Sfântul Ioan este din această dimineaţa unitate sanitară dedicată excusiv îngrijirii pacientelor cu COVID-19, după trei luni în care a funcţionat în regim mixt.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.