Autorităţile din Galaţi intervin, vineri, în mai multe zone pentru a evacua apa acumulată pe carosabil în urma ploilor abundente. Din cauză că debitul Dunării este foarte mare, apa este înlăturată cu pompe de mare capacitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria municipiului Galaţi informează că echipele Apă Canal acţionează acum pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente din această dimineaţă. Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în Valea oraşului se poate evacua doar prin pompare. Cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă (5000 metri cubi/oră fiecare) şi s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis, vineri, Primăria Galaţi.

Sursa citată a precizat că în scurt timp se va acţiona şi în zona Tirighina pentru curăţarea de aluviuni a carosabilului.

Judeţul GAlaţi va fi, de vineri, de la ora 12.00, sub cod portocaliu de ploi abundente.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.