Parcurile din Sectorul 1 al Capitalei au reţea gratuită de internet wireless, fără parolă, însă site-urile cu conţinut nerecomandat minorilor şi conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor sunt restricţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bucureştenii care merg în parcurile din Sectorul 1 pot intra gratuit pe internet, după ce Primăria a introdus reţea gratuită de wireless în parcul Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff), Parcul Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi), Parcul Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română), Regina Maria şi în Pădurea  Băneasa, zona din apropierea Restaurantului Casa Albă.

Primăria Sectorului 1 precizează că, în ultima lună, în cele cinci parcuri care oferă această facilitate s-au înregistrat aproape 22.000 de utilizatori unici ai reţelelor de internet, pe primul loc fiind Parcul Bazilescu cu 8.324 de utilizatori unici într-o lună, urmat de Parcul Kiseleff cu 7.538 de utilizatori şi Parcul Regina Maria cu 3.225 de utilizatori.

Echipamentele folosite în parcurile din Sectorul 1 sunt de ultimă generaţie, fiind similare cu cele care au constituit reţeaua oficială wireless a Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Aceste tipuri de echipamente, care au deservit aproximativ 350.000 de utilizatori în capitala Marii Britanii, oferă bucureştenilor cea mai plăcută experienţă de navigare pe Internet, fie că este folosit un smartphone, o tabletă sau un laptop. Conexiunea internaţională la internet este realizată la o viteză de transfer de 10 Mb/secundă, iar pentru conexiunea metropolitană viteza disponibilă este de 100 Mb/secundă. Echipamentele instalate suportă un număr minim de 1.000 de conexiuni simultane pentru fiecare locaţie în parte, astfel încât posibilitatea supraaglomerării este minimă”, se mai arată în comunicatul transmis de primărie.

Instituţia mai precizează că bucureştenii beneficiază şi de plimbări gratuite cu bicicleta, până în luna noiembrie fiind deschise Centrele "La Pedale”, pentru al optulea an consecutiv, în Parcurile Kiseleff, Bazilescu şi Pădurea Băneasa, în cadrul primului sistem de bike-sharing gratuit din România.

"În aceste locaţii, administraţia locală pune gratuit la dispoziţia iubitorilor sportului pe două roţi un număr de 450 de biciclete. Programul de funcţionare al tuturor centrelor «La Pedale»este de luni până vineri, între orele 10:00 - 18:00, iar sâmbăta şi duminica, în intervalul orar 10:00 - 19:00”, mai arată primăria.

Cei interesaţi îşi pot alege traseul pentru plimbări cu bicicleta direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicaţiei "La Pedale", lansată vara trecută de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate.

Aplicaţia poate fi descărcată, gratuit, de pe toate dispozitivele smartphone, atât cu sistem de operare Android, cât şi iOS. Aceasta le pune la dispoziţie 12 trasee predefinite, iar bicicliştii îşi pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.