Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu, a început pregătirea pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), în pregătirea intrării în serviciul Forţelor Aeriene Române a sistemului de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot. Primul sistem va fi livrat în a doua parte a anului 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, militarii se pregătesc, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu, pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), recent intrate în dotarea unităţii, pentru a opera sistemul de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot.

”Primul sistem PATRIOT, din cele şapte achiziţionate (patru pentru Forţele Aeriene şi trei pentru Forţele Terestre), va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române în a doua parte a anului 2020, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârşitul anului 2022.  Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forţelor Aeriene, au absolvit o serie de cursuri de operare şi mentenanţă pentru sistemul Patriot, organizate în cadrul United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence din Fort Sill, Oklahoma”, a transmis MApN.

Potrivit sursei citate, intrarea în dotarea Forţelor Aeriene Române a sistemului Patriot va asigura o capacitate de apărare antiaeriană esenţială pentru ţara noastră, pentru apărarea spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO.

România a achiziţionat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de ameninţări aeriene actuale.

Potrivit MApN, sistemul Patriot a fost testat şi perfecţionat în luptă de-a lungul a cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operaţional, 17 ţări din întreaga lume deţinând mai mult de 220 de astfel de sisteme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.