Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială ”Elie Carafoli” se constituie parte civilă în procesul în care Cătălin Nae, suspendat din funcţia de director, este judecat pentru abuz în serviciu. ”Este vorba despre o sumă semnificativă de recuperat pentru Institut şi pentru statul român. Prin acest demers judiciar arătăm partenerilor internaţionali că INCAS şi statul român sunt colaboratori serioşi care depun toate eforturile astfel încât fondurile din domeniul spaţial să fie gestionate cu prudenţă şi diligenţă”, a declarat ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în şedinţa extraordinară a Consiliului de Administraţie al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială ”Elie Carafoli” (INCAS), convocată marţi, reprezentanţii ministerului au propus şi a fost votată constituirea INCAS ca parte civilă în procesul penal care îl vizează pe Cătălin Nae.

Ministrul Sebastian Burduja ”militează pentru apărarea drepturilor şi patrimoniului INCAS, susţine continuitatea activităţii şi a parcursului corect ale Institutului, prin oferirea de sprijin în luarea tuturor măsurilor necesare în vederea clarificării situaţiei existente şi aflarea adevărului”, se arată în comunicat.

”Am promis public că voi dispune reprezentanţilor ministerului în CA INCAS să se constituie parte civilă şi m-am ţinut de cuvânt. Este vorba despre o sumă semnificativă de recuperat pentru Institut şi pentru statul român. Prin acest demers judiciar arătăm partenerilor internaţionali că INCAS şi statul român sunt colaboratori serioşi care depun toate eforturile astfel încât fondurile din domeniul spaţial să fie gestionate cu prudenţă şi diligenţă”, a declarat Sebastian Burduja.

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială ”Elie Carafoli”, Cătălin Nae, şi patru oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, după ce Nae ar fi încheiat 12 contracte cu firmele celor patru, deşi ştia că acestea nu pot îndeplini prestaţiile la care se obligaseră.

Institutul ar fi fost prejudiciat astfel cu circa 5 milioane de euro. 

Cătălin Nae a fost suspendat din funcţie printr-o decizie a ministrului Cercetării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.