Institutul Marius Nasta anunţă că de luni are 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID, ca urmare a reorganizării pavilionului COVID al unităţii sanitare, întrucât numărul pacienţilor este în continuă scădere. De asemenea, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, transmit reprezentanţii institutului.
Includerea în programele de reabilitare creşte calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizată  ca urmare a insuficienţei respiratorii prezente în formele severe şi critice de boală.
”Practic de azi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, 8 paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, precizează unitatea sanitară.
Tot luni redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.