Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei sezoniere a ajuns la 21, dintre care 12 în săptămâna 8-14 februarie, cele mai multe fiind în Bucureşti şi judeţul Argeş, a anunţat, joi, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol, precizând că majoritatea persoanelor erau nevaccinate şi cu boli cronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul INSP a precizat că 90 la sută dintre persoanele decedate aveau condiţii medicale preexistente şi 18 nu erau vaccinate.

În grupa de vârstă 0 - 1 an s-a înregistrat un deces, 13 dintre persoanele decedate aveau între 15 şi 49 de ani, şase între 50 şi 64 de ani şi o persoană avea peste 65 de ani.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în Bucureşti (10), alte cinci au fost în judeţul Argeş, două în Cluj şi câte unul în Hunedoara, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 91.244 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 11,7 la sută mai puţine decât în aceeaşi săptămână a sezonului precendent şi apropiat de cel înregistrat în săptămâna precedentă.

De asemenea, în intervalul menţionat au fost 43 de cazuri de infecţie respiratorie acută severă.

De la începutul sezonului au fost vaccinate gratuit 598.502 de persoane şi mai există în stoc 43.090 de doze pentru persoane la risc.

Specialiştii recomandă persoanelor la risc, gravidelor, pensionarilor, bolnavilor cronici să solicite medicilor de familie vaccinarea antigripală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.