Rafalele de vânt pun probleme în funcţionarea mijloacelor de transport pe cablu care deservesc pârtiile din staţiunile din judeţele Prahova şi Braşov. La Sinaia, gondola care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 nu a pornit, iar la Poiana Braşov, autorităţile au anunţat că, dacă vântul se înteţeşte, există riscul ca, după ora 11.00, instalaţiile care fac legătura cu partea superioară a masivului să fie oprite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administratorii domeniului schiabil al staţiunii Sinaia anunţă, sâmbătă, că în condiţiile în care viteza vântului depăşeşte limita de funcţionare a instalaţiei, telegondola care urcă la Cota 2000 nu funcţionează cu public. Din aceleaşi motive, nici telescaunul Soarelui şi telescaunul Dorului nu au fost pornite, întrucât instalaţiile nu pot funcţiona în siguranţă, din cauza vântului.
Telecabina şi telegondola care urcă din Sinaia la Cota 1000 funcţionează până la 17:00. 
La Sinaia, pentru începători funcţionează babyski-ul de la Cota 1000, iar pârtia Nouă este deschisă şi amenajată.
Probleme cauzate de vântul puternic în ceea ce priveşte funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu sunt şi în Poiana Braşov. Reprezentanţii Primăriei anunţă că sâmbătă dimineaţă funcţionează telegondola şi va fi pornită şi telecabina Kanzel. 
„Se încearcă repornirea telescaunului Ruia, după ce a fost oprit din cauza rafalelor de vânt. Conform prognozei meteo, dacă vântul se înteţeşte, există riscul ca , după ora 11.00, instalaţiile care fac legătura cu partea superioară a masivului să fie oprite. Instalaţiile din partea inferioară: telescaunul Lupului şi cele două teleschiuri, Bradul şi Stadion sunt funcţionale”, au transmis oficialii Primăriei Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.