Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi reorganizat, urmând să fie desfiinţate inspectoratele regionale şi 20 de posturi de conducere, ceea ce va duce la o economie de 3 milioane de lei pe an, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern în şedinţa de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se va desfiinţa nivelul regional al ISC, vor fi desfiinţate 20 de posturi de conducere, se va eficientiza munca şi se va face o economie de peste 3 milioane de lei pe an” a declarat, după şedinţa de Guvern, ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a anunţat, în februarie, intenţia de a desfiinţa nivelul regional al ISC, instituţie aflată în subordinea ministerului. În prezent, ISC are atât aparat central, cât şi inspectorate regionale şi judeţene, fiind singura instituţie cu trei niveluri din subordinea ministerului.

”Multe dintre sarcinile inspectorilor regionali sunt aceleaşi cu cele ale inspectorilor judeţeni, fapt care a condus la întârzierea soluţionării unor sarcini, la sincope şi scăderea operativităţii. Ţinta este eficientizarea muncii şi a costurilor. Vom păstra, pe lângă organismul central, nivelul cel mai apropiat de cetăţean, cel judeţean. Nivelul regional va fi desfiinţat”, a spus ministrul Cseke Attila.

Ministrul a explicat că există unitate regională a ISC, în care există inspector şef regional şi şef serviciu de coordonare a activităţii de control, fără inspectori şi fără posibilitatea de a îndeplini sarcinile de bază ale instituţiei.

”De asemenea, din analiza activităţii instituţiei, rezultă că, în regiunea Sud-Vest, un inspector judeţean din judeţul Olt a efectuat, în medie pe anul 2020, 89 de controale, în timp ce un inspector regional a efectuat doar 19,5 controale – a arătat ministrul, care a adăugat că situaţia este valabilă şi pentru celelalte inspectorate regionale.

La nivelul inspectoratelor regionale în construcţii, sunt propuse spre desfiinţare toate cele 160 de posturi. Parlamentul urmează să dezbată, în procedură de urgenţă, propunerea legislativă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.