Inspectorii de muncă încep, luni, o campanie de control în rafinării şi în firmele de mentenanţă, pentru a verifica dacă normele de securitate şi sănătate în muncă sunt respectate, a declarat, pentru agenţia de presă News.ro, inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, precizând că în acest fel se doreşte evitarea unor incidente similare celui de la Petromidia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii a spus că metodologia de control a fost pregătită şi trimisă inspectoratelor teritoriale de muncă şi deja au fost identificate toate rafinăriile şi firmele de mentenanţă cu care acestea colaborează.

"Am decis să demarăm această campanie de control din cauza celor întâmplate la Rafinăria Petromidia, unde, aşa cum ştiţi, a avut loc un incident de o gravitate foarte mare, care putea pune în pericol şi viaţa altor oameni. Pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, vrem să ne asigurăm că securitatea muncii este respectată în rafinării şi în firmele de mentenanţă”, a spus Dantes Nicolae Bratu.

Inspectorul general de stat a precizat că astfel de contorale sunt extrem de complexe, având în vedere că astfel de unităţi prezintă riscuri foarte mari, şi estimează că verificările vor dura aproximativ trei săptămâni.

Sursa citată a mai spus că după finalizarea campaniei de control, rezultatele vor fi comunicate public.

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a început o serie de verificări imediat după incendiul de pe platforma rafinăriei Petromidia, cazul fiind tratat ca accident de muncă, a anunţat, în 23 august, Ministerul Muncii. Instituţia a mai anunţat atunci că începând din 29 august urmează să fie extinse controalele şi la celelalte unităţi de prelucrare a ţiţeiului din ţară, astfel încât să se verifice dacă există riscul producerii unor accidente similare.

În urma incendiului produs în 22 august pe platforma Petromidia, patru persoane au fost rănite şi transportate în Capitală, la Spitalul "Bagdasar-Aseni" şi la Spitalul de Arşi. Unul dintre răniţi, care avea arsuri pe aproape toată suprafaţa corupului, a murit în 23 august la Spitalul Bagdasar-Arseni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.