Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, miercuri, că 82.9% din cazurile confirmate în săptămâna 23 – 29 august au fost la persoane nevaccinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În săptămâna 23 – 29 august 2021, 39.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov şi Constanta. 82.9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate”, arat raportul INSP publicat miercuri.  

Potrivit sursei citate, 33% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Iaşi si Neamţ. 

De asemenea, 96.8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 2.4% la persoane vaccinate cu schema incompletă.  

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.  

”86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, mai arată raportul.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.