Instiutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a trasmis, joi, că, până în 2 mai, au fost confirmate la nivel naţional 1.128 cazuri de infectare cu noile tulpini ale coronavirusului, 1.114 fiind cu varianta braziliană. Rata de confirmare din rândul secvenţierilor este de 67%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

INSP a anunţat, joi, că, pâă în 2 mai, au fost efectuate 1.690 de secvenţieri.

”Au fost confirmate 1.128 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), respectv 1.114 varianta braziliană, 5 varianta sud-africană şi 9 varianta braziliană. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.1.7, având judeţ de infectare Suceava, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.351, având judeţ de infectare Ilfov, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică P.1, infectat în mun.Bucureşti, a fost depistată mutaţia E484K. Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, a transmis INSP.

Potrivit instituţiei, până la data de 2 mai 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 67%.

Specialiştii atrag atenţia că varianta britanică este răspândită pe scră largă, în toate judeţele, iar celelalte variante au fost confirmate în Bucureşti şi judeţele Argeş, Ilfov şi Vâlcea.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.