Înscrierile pentru sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat pentru elevii din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare şi sportive sau care urmează să dea admitere la universităţi din străinătate au loc sâmbătă şi duminică, un număr de 270 de elevi fiind în astfel de situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor primite de News.ro, 82 de elevi fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, iar 188 de elevi fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sportive. Toţi aceştia pot susţine bacalaureatul în sesiunea specială, organizată la Braşov şi care începe luni, 16 mai, şi durează până în 26 mai, rezultatele finale urmând să fie anunţate pe 27 mai.

Potrivit calendarului examenului, înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 14 - 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în perioada 16-17 mai (Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 18-19 mai (Evaluarea competentelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internţională)

Probele scrise încep în 23 mai cu proba la limba şi literatura română. În 24 mai este programată proba obligatorie a profilului, pe 25 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 26 mai - proba la limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, va avea loc în 26 mai (până la ora 18.00). Depunerea contestaţiilor este programată in cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 20.00. În 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a aprobat, în 7 aprilie, ordinul privind calendarul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competitiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinatate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat.

Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.