Rata şomajului în luna iulie a acestui an a stagnat la 4,2%, date ajustate sezonier, faţă de luna precedentă, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna iunie, rata şomajului a fost de 4,2%, aceasta fiind revizuită în scădere, de la 4,5%, date ajustate sezonier, potrivit datelor INS.

În iulie, numărul şomerilor a screscut faţă de luna precedentă, dar a scăzut faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie a anului 2018 a fost de 386 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (377 mii persoane), dar în scǎdere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (453 mii persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,5% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna iulie 2018 (3,9% în cazul bărbaţilor şi 2,7% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,4% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.