Înotătorul Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să parcurgă Dunărea de la izvoare către vărsare, fără a folosi costum de neopren, a ajuns sâmbătă după-amiază la Sulina, punctul final al demersului său, după ce a parcurs peste 2800 de kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avram Iancu a ajuns sâmbătă după-amiază la Sulina, destinaţia proiectului său început pe data de 20 iunie în Germania, fiind întâmpinat de zeci de persoane, care au aplaudat performanţa bărbatului din Petroşani.

Avram Iancu ajunsese vineri în municipiul Tulcea, fiind aşteptat de zeci de oameni şi de oficialităţi locale şi judeţene.

Avram Iancu a pornit înot pe data de 20 iunie, din Germania, având ca destinaţie Sulina - gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. El a parcurs aproximativ 50 de kilometri în fiecare zi, înotând câte 10 ore zilnic, fără a folosi costum de neopren.  

Avram Iancu nu se află la prima încercare de acest fel, el reuşind anul trecut să traverseze înot Canalul Mânecii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.