Proiectul privind înfiinţarea a două companii municipale care să preia activităţile RADET a fost aprobat, marţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de marţi a fost "Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării societăţilor pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. şi a Companiei Municipale Energetica Servicii Bucureşti S.A., în scopul continuării serviciul de alimentare cu energie termic".

Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

Înainte de şedinţa CGMB, reprezentanţii USR Bucureşti au anunţat că nu vor vota trei proiecte de hotărâri ale Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, pe care le consideră ilegale. "Vom cere retragerea de pe ordinea de zi a celor trei proiecte de hotărâre, unul de înfiinţare a Termoenergetica, al doilea de trasferare a serviciului de termoficare şi al treilea de revotare a unor proiecte care au fost deja votate anterior numai cu 50 plus 1", a spus consilierul general USR Roxana Wring.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că soluţia în situaţia RADET - al cărei faliment ar putea fi declarat miercuri - este înfiinţarea a două companii municipale, Termoenergetica şi Termoenergetica Servicii. "Dacă ar fi fost alte soluţii, cu siguranţă specialiştii ar fi venit cu aceste idei salvatoare", a afirmat Firea, făcând apel pentru votarea proiectelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.