Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a depăşit, sâmbătă, 8 la mie, în Capitală, iar o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată după ce va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind noile restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,28 în Capitală.

Consiliul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat după publicarea noilor măsuri adoptate prin Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial.

Vineri seară, CMBSU a anunţat o serie de restricţii pentru Bucureşti pe baza incidenţei din 29 şi 30 septembrie, când se depăşire pragul de 6 la mie.

Şedinţa de Guvern este programată sâmbătă, la ora 12.00, când ar urma să fie adoptate măsurile propuse prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, încă de joi.

CNSU a decis joi seară, desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice. În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării. Aceeaşi situaţie este şi în cazul restaurantelor. Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, a decis CNSU.

Conform CNSU, se instituie carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii între 20:00 şi 5:00, iar magazinele se închid la ora 22:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.