Un incident a avut loc, sâmbătă, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa după ce o aeronavă aparţinând unui operator privat străin a aterziat, iar apoi aceasta a făcut o întoarcere la 180 de grade pe pistă şi i-a cedat o jambă a aterizatorului principal. Aeronava a fost înlăturată de pe pistă, iar traficul aerian nu a fost afectat. Pilotul aeronavei, cetăţean străin, este în afara oricărui pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 16 iulie, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a avut loc un accident minor de aeronavă, fără victime. Aeronava de tip Kitfox aparţinând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla - Mihail Kogălniceanu, iar dupa momentul aterizării la ora 07.42, aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, cedând o jambă a aterizorului principal”, precizează un comunicat de presă emis de reprezentanţii Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Aeronava avariată a fost îndepărtată de pe pistă.  

„Autorităţile aeroportuare au intervenit rapid pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare- decolare şi redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. Pilotul, cetăţean străin, se află în afara oricărui pericol.

La aeroport s-au prezentat organelele de cercetare penală şi reprezentanţii Autorităţii de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, investigaţiile fiind în curs de desfăşurare. În urma acestui eveniment, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat”, a mai precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.