Incendiul care a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un azil de bătrâni din Sectorul 3 al Capitalei, în urma căruia o persoană a decedat şi alte 19 au fost rănite, fiind transportate la spital, a fost stins de pompieri după aproximativ şase ore. La faţa locului au rămas în supraveghere trei autospeciale de stingere. Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, clădirea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov au anunţat că incendiul izbucnit la azilul de bătrâni din Capitală a fost stins, însă au rămas în supraveghere la faţa locului trei autospeciale de stingere. Operaţiunea de lichidare a focului a durat aproximativ şase ore. 

O persoană a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un azil de bătrâni din sectorul 3 din Capitală. Bătrânii au fost duşi la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar şi la Spitalul Judeţean Ilfov. Flăcările s-au extins şi la alte două clădiri, dintre care un service auto. Mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea azilului de bătrâni din sectorul 3 la care a izbucnit un incendiu sunt audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. După stingerea flăcărilor, procurorii vor încerca, împreună cu specialiştii, să stabilească de la ce a pornit focul.

De asemenea, reprezentanţii ISU spun că imobilul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

În 2002, la solicitarea proprietarului azilului de bătrâni din Sectorul 3, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un răspuns prin care se menţiona faptul că imobilul nu îndeplinea criteriile pentru obţinerea avizării sau autorizării, având în vedere că destinaţia clădirii era aceea de spaţiu de locuit.

În 2009, ISU a emis un aviz de securitate la incendiu, destinaţia clădirii urmând să fie de pensiune tip hostel.

„După finalizarea construcţiei, înainte de punerea în funcţiune a clădirii, beneficiarul trebuia să întreprindă demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Având în vedere destinaţia actuală a clădirii, cămin de bătrâni, beneficiarul construcţiei trebuia să solicite şi să obţina autorizaţia de securitate la incendiu. Pe cale de consecinţă, clădirea cămin de bătrâni nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu”, precizează reprezentanţii ISU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.