Alţi doi pacienţi cu COVID-19 - bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani - transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre două decese în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş”. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi.

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 14, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu COVID-19. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu, 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.