Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă vineri încă un deces din cauza rujeolei, astfel că numărul morţilor a ajuns la 33, victima fiind o fetiţă refugiată din Irak. În epidemia de pojar care a debutat în 30 septembrie 2016 au fost înregistrate până acum 8.937 de îmbolnăviri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a treizeci şi treia persoană care a murit din cauza rujeolei este o fetiţă de zece luni, refugiată din Irak şi care a ajuns la Timişoara împreună cu familia ei, în luna iulie.

Fetiţa era internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara.

Potrivit medicilor timişoreni, fetiţa avea un retrad sever, dar şi malnutriţie şi s-a îmbolnăvit şi de rujeolă.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în epidemia de pojar care a debutat în 30 septembrie 2016 au fost înregistrate până acum 8.937 de îmbolnăviri, faţă de 8.803 de cazuri confirmate săptămâna trecută.

Dintre cazurile de deces, cele mai multe - 9 - s-au înregistrat în judeţul Timiş. Alte 6 cazuri s-au înregistrat în Arad, 7 în Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin şi câte un caz în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi unul în Bucureşti.

Cu o singură excepţie, judeţul Tulcea, boala a fost confirmată în toată ţara.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul dintr-o mie de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii în faţa acestei boli. În România, nouă din zece părinţi îşi vaccinează copiii.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.