Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă vineri încă un deces din cauza rujeolei, astfel că numărul morţilor a ajuns la 33, victima fiind o fetiţă refugiată din Irak. În epidemia de pojar care a debutat în 30 septembrie 2016 au fost înregistrate până acum 8.937 de îmbolnăviri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a treizeci şi treia persoană care a murit din cauza rujeolei este o fetiţă de zece luni, refugiată din Irak şi care a ajuns la Timişoara împreună cu familia ei, în luna iulie.

Fetiţa era internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara.

Potrivit medicilor timişoreni, fetiţa avea un retrad sever, dar şi malnutriţie şi s-a îmbolnăvit şi de rujeolă.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în epidemia de pojar care a debutat în 30 septembrie 2016 au fost înregistrate până acum 8.937 de îmbolnăviri, faţă de 8.803 de cazuri confirmate săptămâna trecută.

Dintre cazurile de deces, cele mai multe - 9 - s-au înregistrat în judeţul Timiş. Alte 6 cazuri s-au înregistrat în Arad, 7 în Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin şi câte un caz în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi unul în Bucureşti.

Cu o singură excepţie, judeţul Tulcea, boala a fost confirmată în toată ţara.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul dintr-o mie de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii în faţa acestei boli. În România, nouă din zece părinţi îşi vaccinează copiii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.