Peste 862.000 de contracte de muncă au fost suspendate, până în 2 aprilie, numărul acestora fiind cu peste 67.000 mai mare decât în ziua precedentă. Cele mai multe, aproape 240.000, sunt din industria prelucrătoare. Până la aceeaşi dată, peste 173.000 de contracte au încetat, cu peste 18.100 mai multe decât în urmă cu o zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii, la data de 2 aprilie. 
 
Astfel, au fost suspendate 862.557 de contracte individuale de muncă, în condiţiile în care cu o zi în urmă numărul acestora era 795.291, rezultând o diferenţă de peste 67.000 de contracte. Dintre acestea, 239.279 sunt în industria prelucrătoare, 171.454  în comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 115.800 din zona hoteluri şi restaurante. 
 
De asemenea, 173.834 de contracte au încetat,, creşterea faţă de ziua precedentă fiind de 18.159 de contracte. Cele mai multe dintre acestea sunt în comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 34.273, urmează industria prelucrătoare -30.200 şi construcţiile - 21.431. 
 
Guvernul a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. 
 
Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. 
 
Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea. 
 
Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.