Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a publicat, joi, imagini din unităţile de primiri urgenţe, alături de mărturiile unor medici. Aceştia afirmă că situaţia este tot mai dificilă, locurile tot mai puţine, cazurile tot mai grave. ”Realitatea din spital este cruntă”, afirmă unul dintre medici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest scurt film vă arată situaţia reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităţilor de primiri urgente. Poate il distribuiti la cat mai multi prieteni ca sa inteleaga care este realitatea, si ca sa faca parte din marea echipa care incearca sa ajunga la normalitate cat mai repede. Cand vorbesc de "marea echipa", aceasta ne include pe toti, cetateni, societate civila si autoritati locale si centrale”, a scris Arafat alături de videoclipul care are peste 4 minute.

Mai mulţi medici vorbesc despre realitatea din spital, afirmând că este tot mai greu, cu cazuri tot mai multe, cu pacienţi tineri, cu evoluţii fulminante ale bolii.

”Avem tot mai mulţi paienţi şi în stare gravă”, a afirmat medicul Emilia Turucz, care a adăugat că ”realitatea din spital este cruntă”.

La rândul său, medicul Maria Salanţa, coordonatorul UPU SMURD Târgu Mureş, a afirmat că numărul pacienţilor a crescut exponenţial în ultima perioadă.

”Ne frapează şi gravitatea cazurilor, avem de-a face cu forme medii şi severe, în cea mai mare parte a cazurilor”, a declarat medicul de la Mureş, preciznd că sunt 40 – 50 de pacenţi zilnic, dintre care 80% se dovedeşte că sunt infectaţi cu coronavirus.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.