Zeci de locuinţe şi gospodării au fost inindate în ultimele 24 de ore din cauza ploilor abundente înregistrate în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Călăraşi, Ialomiţa şi Bacău, pompierii intevenind în 31 de localităţi. Doar în judeţul Constanţa, 40 de persoane au fost relocate până la retragerea apelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),  pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în zonele unde au fost înregistrate inundaţii, fiind semnalate probleme în 31 de localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Călăraşi, Ialomiţa şi Bacău. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

.
”În urma căderilor semnificative de apă şi scurgerilor importante de pe versanţi, au fost afectate 65 de locuinţe, 71  anexe gospodăreşti şi şase obiective socio – economice”, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cel mai grav afectat a fost judeţul Constanţa, unde pompierii au intervenit  pentru evacuarea apei din 47 de locuinţe, 22 anexe gospodăreşti şi din cinci obiective socio – economice.

În oraşul Cernavodă, zece familii (40 de persoane) ale căror locuinţe se află într-o zonă inundată, au fost relocate la un internat şcolar din localitate.

”Persoanele rămân în continuare în spaţiul pus la dispoziţie de autorităţi până la remedierea situaţiei”. Anunţă IGSU.

Totodată,  în localitatea Cataloi din judeţul Tulcea, din cauza unei viituri care a inundat DJ 229 A, 20 de persoane s-au aflat în imposibilitatea de a-şi continua drumul. Acestea au fost cazate temporar, până la retragerea apelor, la Căminul Cultural din localitate, iar ulterior şi-au continuat deplasarea spre domiciliu.

Tot în cursul zilei de vineri, pompierii tulceni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe raza satului Poşta, comuna Frecăţei, unde un tractor s-a răsturnat într-un pârâu, iar o persoană a rămas surprinsă. În urma intervenţiei salvatorilor, s-a reuşit recuperarea victimei, însă aceasta nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Intervenţii locale pentru evacuarea apei din gospodării sau care îngreunau deplasarea pe drumurile publice au avut loc şi în judeţele Galaţi, Călăraşi, Ialomiţa şi Bacău.

Pottrivit IGSU, la ora transmiterii acestei ştiri, nu mai sunt înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de salvatori militari.

Judeţele afectate de inundaţii s-au aflat, vineri, sub incidenţa unor avertizări de furnună emise de meteorologi, dar şi sub avertizare cod galben de inundaţii transmisă de către hidrologi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.