Peste 360 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate, în ultima săptămână, pe teritoriul României, poliţiştii români punând, de asemenea, în aplicare 34 de mandate europene de arestare, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, potrivit Poliţiei Române, în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, în perioada 3 - 10 februarie au fost localizate, pe teritoriul României, 367 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.

Poliţiştii români au pus în aplicare 34 de mandate europene de arestare şi au depistat 118 persoane căutate pentru participarea la o procedură judiciară, dar şi şapte persoane date dispărute de către autorităţile statelor din spaţiul Schengen.

De asemenea, poliţiştii români au identificat 72 de autovehicule căutate de autorităţile judiciare din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe. Au mai fost ridicate 15 documente şi două certificate de înmatriculare, transmite IGPR.

Mai mult, autorităţile străine au identificat, pe teritoriul lor, 179 de persoane care erau căutate de către autorităţile române, dintre care 35 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şapte erau date dispărute.

În ultima săptămână, poliţiştii români şi  autorităţile judiciare din celelalte state membre Schengen au depistat, în total, 546 de persoane, 124 de autovehicule şi 24 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. De asemenea, autorităţile străine au identificat 52 de autovehicule căutate de autorităţile române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.