Peste 18.000 de amenzi au fost date de poliţişti în mai puţin de o săptămână, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, în cadrul unei acţiuni la nivel naţional, iar alte 2.200 de sancţiuni au primit şoferii care foloseau telefonul mobil fără dispozitivul tip “mâini libere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Română a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în perioada 6 - 12 martie, a fost organizată acţiunea „Seatbelt”, pentru verificarea folosirii centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate, iar cu acest prilej poliţiştii de la Rutieră au verificat şi cum este utilizat telefonul mobil în timpul conducerii. 
Astfel, în cadrul acţiunii, au fost controlate 61.179 de autovehicule şi au fost date peste 18.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranţă omologate.
“Dintre cele 18.254 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranţă omologate, poliţiştii au aplicat 17.075 de sancţiuni conducătorilor de autovehicule, 762 de sancţiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locul din faţă, 262 de sancţiuni au fost aplicate pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru minori şi 155 de sancţiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locurile din spate”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează că au mai fost aplicate 2.247 de sancţiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere”, 49 de sancţiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, 45 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de motociclete/mopede şi 11 sancţiuni persoanelor transportate pe acestea. 
Totodată, au fost identificate şase cazuri în care au fost depistate droguri şi au fost constatate 40 de infracţiuni de altă natură.
 
Astfel, în cadrul acestei acţiuni, un bărbat conducea o autoutilitară în judeţul Neamţ, în timp ce vorbea la telefonul mobil, fără a folosi  dispozitivul „mâini libere” şi fără a purta centura de siguranţă. 
De asemenea, tot în judeţul Neamţ a mai fost depistat un şofer care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului şi fără a purta centura de siguranţă. 
Poliţişti au mai descoperit un şofer în Prahova, care nu purta centura şi în urma testării cu aparatul DrugTest a ieşit pozitiv la cannabis şi metamfetamină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.