Poliţiştii au continuat cercetările în dosarul deschis după ce zeci de persoane au participat în seara de 4 iunie, la o bătaie cu bâte, săbii şi în cadrul căreia s-au tras focuri de armă, în oraşul Murgeni din judeţul Vaslui, localitate declarată zonă specială de siguranţă publică în urma acestui conflict. Oficialii IGPR au anunţat că scandalul a pornit de la un conflict conjugal în care au fost implicate, ulterior, familiile celor doi soţi. Conform IGPR, de la începutul anului, au fost destructurate peste 100 de grupări criminale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oficialii Poliţiei Române au anunţat, duminică, în cadrul unei declaraţii de presă, că la Murgeni a fost organizată o acţiune acţiuni cu efective mărite, la care au participat, alături de poliţişti, şi echipaje de jandarmi.
În cadrul acţiunii au fost percheziţionate 23 de locuinţe din localitate, în urma percheziţiilor fiind ridicate arme albe şi o armă de tip airsoft. De asemenea, 26 de persoane au fost duse la audieri în dosarul în care se fac cercetări pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi uz de armă fără drept.
„Ancheta este în curs de desfăşurare în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate în aceste evenimente” au declarat oficialii IGPR.
Dan Antonescu, consilier în cadrul IGPR; a explicat faptul că acest scandal a pornit în urma unui conflict conjugal care a degenerat.
„Acest conflict latent durează de vreo 15 ani iar în ultimii cinci ani Poliţia judeţului Vaslui (...) a desfăşurat fie patrulări, fie discuţii cu cei potenţial generatori. În ultimii cinci nu au fost astfel de situaţii conflictuale sau de violenţă” a declarat Dan Antonescu. 
Oraşul Murgeni din judeţul Vaslui a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, măsura fiind luată de poliţişti după ce zeci de persoane au fost implicate, săptămâna trecută, într-un conflict izbucnit în stradă.
El a explicat că, în seara de 4 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 că în oraşul Murgeni are loc un conflict spontan între mai multe persoane. În localitate au ajuns mai multe echipaje de poliţie, luptători, jandarmi şi poliţişti locali, care au aplanat conflictul. În urma conflictului, patru persoane au ajuns la spital.
Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, Cristi Gheorghe, a declarat că de la începutul anului au fost destructurate peste o sută de grupări infracţionale, iar în ultima săptămână au fost efectuate peste 50 de acţiuni în cadrul cărora s-au făcut 200 de percheziţii domiciliare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.