Un tânăr de 19 ani din localitatea ieşeană Dolheşti a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost rănit în urma exploziei unui proiectil pe care a încercat să îl desfacă, folosind o bormaşină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că tânărul a declarat iniţial că i-a explodat telefonul în mână, însă ulterior, după ce echipajul medical a venit să îl preia, a recunoscut că a încercat să găurească proiectilul cu bormaşina, moment în care s-a produs explozia.

"Ambulanţa l-a adus în UPU la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Era conştient, însă avea mai multe traumatisme. S-a diagnosticat un traumatism abdominal, cu fragmente din acel proiectil care i-au pătruns în abdomen. De asemenea, avea traumatisme la torace, dar şi la nivelul feţei. Este posibil să rămână cu pierderea vederii la ochiul drept. Avea un traumatism şi la mâna stângă, cu amputaţie a degetelor. Aproape întreaga mână este amputată după explozie“, a spus medicul Diana Cimpoeşu.

Tânărul a fost transferat în Clinica de chirurgie a Spitalului Sfântul Spiridon, pentru a fi supus mai multor intervenţii chirurgicale.

"Va rămâne internat la terapie intensivă, sperăm într-un prognostiv vital bun“, a mai declarat medicul Diana Cimpoeşu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.