Mai multe pavilioane de la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au rămas fără căldură de aproape 24 de ore, din cauza unei avarii la instalaţia de încălzire, conducerea spitalului susţinând că pacienţii nu au avut de suferit, întrucât au fost utilizate surse alternative de încălzire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu a declarat că o ţeavă de alimentare cu agent termic s-a fisurat vineri după-amiază, astfel că a fost sistată furnizarea căldurii la etajele pavilioanelor spitalului.

“Am contractat o firmă specializată în instalaţii de încălzire pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp. Instalaţia este veche, iar deficienţele pot apărea în momente total neprevăzute. Pacienţii nu au stat în frig, temperaturile fiind de confort termic. Au fost doar unele sectoare afectate, iar pentru acele sectoare s-au găsit măsuri alternative“, a afirmat managerul unităţii medicale, Florin Roşu.

Totodată, medicul Roşu a spus că nu a fost necesară mutarea pacienţilor în alte saloane. În spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt trataţi în prezent doar pacienţi cu Covid-19, unitatea medicală funcţionând la capacitate maximă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.