Un număr de 21 de muncitori din Vietnam, angajaţi la o companie de construcţii din Iaşi au fost depistaţi pozitiv, fiind internaţi sâmbătă la spitalul CFR din municipiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea companiei Conest din Iaşi a anunţat că 21 din cei 52 de muncitori vietnamezi angajaţi la această firmă au fost depistaţi pozitiv la testul Coronavirus.

Cei 21 de muncitori fuseseră izolaţi cu o zi în urmă, iar sâmbătă în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR din Iaşi.

Conducerea companiei susţine că angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19. Potrivit firmei ieşene, ceilalţi 31 de angajaţi vietnamezi testaţi negativ au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar.

”Muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a declarat directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.

Reprezentanţii Conest afirmă că lucrările din Iaşi, unele derulate în urma unor contracte cu primăria, nu vor fi afectate.

Până sâmbătă, în judeţul Iaşi au fost confirmate 4.167 cazuri de coronavirus, 39 dintre acestea fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.