Copilul în vârstă de doi ani din judeţul Neamţ internat la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, după ce ar fi fost bătut de părinţi, este în moarte cerebrală, dar nu va fi decuplat de la aparate, susţin medicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"S-a constatat moartea cerebrală a pacientului în vârstă de doi ani transferat de la Neamţ. Din punct de vedere medical, nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire. Este regretabil, dar după toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi şi noi, necroză pe fesă, contuzii şi echimoze, dar şi contuzie cerebrală şi hemoragie intracerebrală. Părinţii nu îşi pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menţinere a funcţiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.
 
Copilul de doi ani a fost internat în stare critică la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, fiind în comă de gradul patru, medicii precizând că traumatismele ar fi cauzate de lovituri.
 
Copilul a fost transferat în noaptea de marţi spre miercuri de la Spitalul de Neurochirugie la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, având mai multe fracturi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că luni a fost înregistrat un dosar penal, în urma sesizării poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 14 Urecheni, cu privire la faptul că un echipaj de ambulanţă a preluat un copil care prezenta multiple leziuni, suspiciunea fiind că ar fi fost agresat de către părinţi.

Cei doi părinţi sunt cercetaţi de procurori pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. Ei au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu Neamţ care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.