O fetiţă în vârstă de zece ani a fost găsită legată de un stâlp din locuinţa familiei dintr-un cartier de la marginea municipiului Iaşi, ea fiind descoperită de către o patrulă a Poliţiei Locale. Fetiţa are probleme psihice grave, mama ei motivând că a imobilizat-o pentru ca aceasta să nu fugă de acasă sau să iasă pe stradă şi să fie accidentată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi, copilul a fost găsit legat de un stâlp, în zona Cicoarei din municipiul Iaşi, şi a fost descoperit de către un echipaj al Poliţiei Locale care patrula pe malul Bahluiului.

Iniţial, Poliţia Locală Iaşi a comunicat faptul că fetiţa fusese legată cu un lanţ de către părinţi, însă când au ajuns la faţa locului, lucrătorii din cadrul Secţiei VI de Poliţie au constatat că minora era legată cu un material textil de stâlpul casei.

Familia fetei locuieşte într-o construcţie improvizată din cartoane, lemn şi materiale textile, în zona Cicoarei de la marginea municipiului Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi Tiberiu Bantaş a declarat că fetiţa era ţinută de părinţi în condiţii improprii şi că minora are un handicap sever. 

Fetiţa a fost internată la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, fiind începută totodată o anchetă socială la familia acestuia.

"Ea a fost internată la spital, iar peste câteva zile va fi dusă într-un centru de plasament din municipiu", a spus Tiberiu Bantaş.

 Poliţiştii afirmă că mama fetiţei a explicat că minora are probleme psihice şi că pentru a nu risca să fugă de acasă sau să iasă în stradă şi să fie accidentată, obişnuieşte să o lege cu un batic de stâlp.

Autorităţile ieşene susţin că mama deţine un act de identitate provizoriu, iar locuinţa nu dispune de curent electric. În acest caz a fost deschis un dosar penal, pentru rele tratamente aplicate minorului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.