O tabără pentru refugiaţii din Ucraina, formată din 33 de corturi, este ridicată începând de miercuri după-amiază pe stadionul Tineretului din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Iaşi, unitatea mobilă este formată din 33 de corturi (30 de corturi 5 x 5 metri şi 3 corturi 12 x 8 metri), fiind pregătită să asigure cazarea temporară a cetăţenilor sosiţi din zona de conflict.

Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spaţiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.

Vor fi asigurate condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane. Tabăra este prevăzută cu paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit, europubele şi plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum şi o bucătărie rulantă.

În total, IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. În caz de nevoie acestea pot fi mutate din alte judeţe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unităţi.

ISU Iaşi susţine că va asigura suportul necesar autorităţilor locale implicate în gestionarea acestei situaţii, prin punerea la dispoziţie a rezervei de personal şi a mijloacelor tehnice necesare.

"Asigurăm populaţia că pompierii salvatori sunt şi rămân la datorie şi vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuţiilor specifice zonei de competenţă şi responsabilitate", se arată într-un comunicat transmis de ISU Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.