Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, aflat, vineri, în judeţul Ialomiţa, a anunţat soluţii pentru îmbuătăţirea activităţii Servicului deAmbulanţă, care funcţionează într-un spaţiu insuficient. Arafat a precizat că personalul administrativ va lucra într-o altă locaţie decât cel operativ. Mai mult, pentru personalul operativ vor fi amenajate containere pentru odihnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat face, vineri, o vizită în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.  
 
Una din problemele pe care le-a identificat în judeţul Ialomiţa şi căreia a anunţat că i-a găsit o rezolvare este legată de sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă care funcţionează într-un spaţiu insuficient.  
 
”Din discuţia de la Prefectură, principala problemă este cea a sediului Serviciului de Ambulanţă. Din fericire, există o soluţie pentru ea - personalul administrativ să funcţioneze într-o altă clădire, unde se va plăti chirie, iar personalul operativ să rămână cu garajele la spital şi vor avea zone de locuit în containere încălzite şi amenajate special pentru ei", a declarat Raed Arafat. 
 
O altă problemă este ce a dotărilor, iar şeful DSU a dat asigurări că situaţia va fi îmbunătăţită, atât la nivelul Ambulanţei, cât şi la cel al ISU pe fonduri europene. 
 
”Pe partea serviciului de ambulanţă am discutat despre dotarea pe care o au şi faptul că urmează ca pe fonduri europene să completăm aceasta dotare şi nu numai . La ISU au fot discuţii pe partea de personal si dotare şi vor intra anul asta primii 20 de soldaţi gradaţi profesionişti din cei 1.400 care au fost angajaţi de ISU. Aceasta face parte din memorandumul de 8400 de pompieri ce urmează a fi angajaţi până în 2025. Primii 20 de militari sunt în ultima etapă a formalităţilor de angajare ce va însemna creşterea capacităţii şi acoperirea unor lipsuri pe care le au să acopere echipajele maşinilor de stingere a incendiilor. Noi am discutat si aspectul cu dotările pentru că am avut un acord cadru semnat cu IGSU pentru 476 de maşini de stingere a incendiilor din care primele vor începe să sosească în martie si va începe distribuirea lor apoi vor veni lunar maşini timp de un an şi jumătate până acoperim toată nevoia de astfel de mijloace la nivelul întregii ţări. Ialomiţa este unul din judeţele care vor primi peste 5-6 maşini", a mai spus Raed Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.