Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita au dat amenzi de peste 45.000 de lei în două zile, pentru produse expirate, alimente interzise copiilor expuse la vânzare şi depozitate necorespunzător în chioşcurile din unităţile de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de CJPC Harghita, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au făcut, luni şi marţi, controale pentru verificarea respectării conformităţii, calităţii, etichetării şi a modului de comercializare a produselor alimentare în chioşcurile care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de învăţământ.

Inspectorii CJPC au verificat şapte operatori economici care vând în incinta şcolilor şi la toţi au fost constatate abateri.

"S-au găsit expuse la comercializare produse cu termenul de valabilitate depăşit, alimente interzise copiilor de Ministerul Sănătăţii prin OMSP nr.1563/2008 anexa 1, produse care nu aveau eticheta cu elemente de identificare obligatorii. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat că în cazul unor produse nu s-au respectat condiţiile de depozitare, lipsa afişării preţului sau gramajului”, a explicat comisarul şef adjunct Laurenţiu Moldovan şeful CJPC Harghita.

Astfel, au fost date şapte amenzi contravenţionale în valoare de 45.100 lei şi şase avertismente scrise, s-au oprit temporar de la comercializare aproximativ şase kilograme de produse, iar alte 57 de kilograme, în valoare a 838 de lei, au fost oprite definitiv de la vânzare.

Şeful CJPC Harghita îi atenţionează pe directorii unităţilor de învăţământ şi pe operatorii economici care comercializează produse alimentare în incinta şcolilor prin chioşcuri sau bufete, să respecte cu stricteţe prevederile legale în vigore şi să nu ofere spre vânzare minorilor produse nepermise, cum ar fi cafea, chipsuri, băuturi energizante sau alte alimente nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, în caz contrar amenzile putând ajunge până la 15.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.