Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor pe o perioadă de până la nouă luni, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunând că această măsură a fost una mai curajoasă decât în alte state europene, fiind pe o perioadă mai lungă şi oferind cât mai multor categorii de oameni să beneficieze de aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pe ordinea de zi suplimentară vom avea şi hotărârea guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru credite acordate instituţiile bancare”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a comparat ce măsuri similare au luat alte ţări şi a ajuns la concluzia că decizia Guvernului a fost cea mai curajoasă.

“Aici aş vrea să vă spun, domnule prim-ministru, că m-am uitat la ce au făcut alte ţări, Franţa, Spania, Italia, Portugalia, nu sunt foarte multe ţări care au luat o măsură similară şi în acest moment a noastră e cea mai curajoasă măsură pentru că are cea mai lungă perioadă, până la nouă luni de zile, are cea mai largă plajă de oameni care pot să beneficieze şi condiţiile dintre cele mai bune. Majoritatea ţărilor care au folosit această măsură chiar şi Anglia merg pe 90 de zile, maxim 60 de zile, foarte rar să meargă pe 60 de zile, pe 90 de zile şi sunt de cele mai multe ori doar pentru credite ipotecare, în unele cazuri doar pentru credite pentru studenţi şamd. A noastră este o măsură curajoasă care încearcă să-i ajute pe cât mai mulţi români”, a explicat Florin Cîţu.

El a menţionat că şi în privinţa ajutorului de şomaj România oferă mai mulţi bani decât Polonia, de exemplu.

“M-am uitat şi la câteva măsuri în Europa referitor la ajutorul de şomaj tehnic şi aş vrea să dau un exemplu, Polonia, unde plătesc doar 40% din salariul pe care îl avea cineva, dar nu 75%. Este clar că deşi nu avem resursele altor ţări acest pachet care noi l-am pus pe masă însumează aproape trei la sută din PIB”, a mai spus ministrul Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.