Guvernul va aloca săptămâna viitoare, în următoarea şedinţă a Executivului, fonduri pentru acreditarea în regim de urgenţă a laboratorului Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie Bucureşti (ICECHIM), a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, care a adăugat că actuala situaţie este "inacceptabilă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul pregăteşte pentru următoarea şedinţă de Guvern o Hotărâre prin care se vor aloca fonduri pentru acreditarea laboratului ICECHIM în procedură de urgenţă", a anunţat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că autorităţile vor folosi în continuare expertiza acestui laborator, dar este "inacceptabil" ca acesta să nu fie acreditat. "Este inacceptabil să nu existe un laborator acreditat din 2007 şi să nu putem avea o rigoare certificată în ceea ce priveşte analizele spitaliceşti", a continuat Suciu.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de aceasta spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă.

De asemenea, jurnaliştii au relatat că patronul firmei, Dan Condrea, este acţionar la o firmă care asigură servicii de curăţenie în spitale, aceasta având acelaşi administrator ca şi Unilab, laboratorul unde  ar trebui să fie verificată calitatea dezinfectanţilor. Analize făcute în laboratorul de stat ICECHIM au arătat că dezinfectanţii livraţi de Hexi Pharma au o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea din reţetă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.