Ministerul Sănătăţii primeşte peste 332 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, sumele urmând a fi folosite pentru cumpărarea de Remdesivir, vaccinuri anti-gripale, anti-HPV, pentru medicamente folosite în patologiile HIV/SIDA şi TBC, dar şi pentru funcţionarea centrelor de vaccinare, pentru asigurarea tichetelor acordate celor care se vaccinează anti-COVID şi pentru plata testelor RT-PCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o Hotărâre de Guvern prin care se alocă o sumă din Fondul de rezervă bugetar al Guvernului pentru suplimentarea bugetului ministerului Sănătăţii.  

Potrivit ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, au fost alocate 332,5 milioane lei.  

”În primul rând, 120 de milioane din această sumă vor fi alocate pentru continuarea achiziţiei de medicamente necesare în contextul pandemic şi anume este vorba despre 70.000 de noi flacoane de Remdesivir. Vreau să fac specificarea că astăzi avem în stoc suficiente doze din acest medicament pentru următoarele săptămâni, dar dorim din timp să asigurăm continuitatea tratamentului în spitalele din România astfel încât, după publicarea în MO imediat vom începe demersurile de achiziţie publică pentru acest medicament”, a declarat ministrul Sănătăţii, la finalul şedinţei de GUvern.  

Conform acestuia, 30 de milioane de lei din suma alocată ministerului vor fi folosiţi pentru finanţarea cheltuielilor necesare funcţionării centrelor de vaccinare.  

Cseke a precizat că, după jumătatea acestei luni, vor fi trimise centralizările privind necesarul financiar pentru plata salariilor personalului care deserveşte centrele de vaccinare aferente lunii octombrie.  

Alte 30 de milioane de lei din banii alocaţi vor fi folosite pentru achiziţionarea tichetelor de masă oferite persoanelor care se vaccinează cu schemă completă anti-COVID, iar 152,5 milioane lei vor fi folosite pentru continuarea programelor naţionale de sănătate. 

Astfel, din cei 152,5 milioane lei suma de 26 milioane lei va fi alocată achiziţionării unei tranşe de 700.000 de doze de vaccin antigripal, 20 de milioane lei pentru cumpărarea a 36 000 de doze de vaccin anti-HPV, 26,5 milioane lei vor fi folosite pentru achiziţia a 135 000 de doze de vaccin hexavalent pentru copiii sub un an, 50 de milioane d elei pentru medicamente antiretrovirale şi antiifecţioase pentru tratarea patologiei HIV/SIDA şi pentru programul de TBC şi 30 de milioane de lei pentru decontarea testelor RT PCR realizate în cele 193 de laboratoare finanţate de la bugetul ministerului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.