Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, organizarea de concursuri pentru aproape 4.000 de posturi vacante din Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea acoperirii nevoilor urgente din domeniul ordinii publice, Ministerul Afacerilor Interne va putea organiza, în mod etapizat, concursuri sau examene pentru ocuparea din sursă externă a 3694 de posturi vacante, potrivit unui memorandum discutat în şedinţa de Guvern de astăzi”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În prezent, MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieşirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către poliţiştii şi cadrele militare în activitate, dar şi din alte cauze, cum ar fi demisii, transfer etc.

Guvernul preciează că deficitul de personal are un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuţiilor legale în cadrul structurilor de ordine publică, dar şi în cadrul structurilor neoperative, structuri care asigură fie suportul necesar îndeplinirii misiunilor de ordine şi siguranţă publică, fie au ca atribuţii specifice furnizarea unor servicii către populaţie, cum este cazul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date etc.

De asemenea, şi în ceea ce priveşte instituţiile prefectului se impune deblocarea unor posturi şi încadrarea cu personal de specialitate, având în vedere faptul că vacantarea posturilor a determinat redistribuirea sarcinilor şi încărcarea excesivă cu atribuţii a personalului existent, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.