Guvernul a adăugat, miercuri, 21 de medicamente noi pe listele medicamentelor acordate compensat şi gratuit, 12 dintre acestea fiind prescrise prin Programul naţional de oncologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Executivul a aprobat, miercuri, o Hotărâre care modifică şi completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei de medicamente de care beneficiază asiguraţii. Pe listă au fost introduse 21 de noi denumiri comune internaţionale (DCI), 12 dintre acestea fiind medicamente prescrise prin Programul naţional de oncologie.

Noile medicamente introduse în lista celor prescrise compensat sau gratuit sunt molecule inovative destinate în principal tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice (12 molecule), cu menţiunea că cinci dintre acestea sunt medicamente care asigură tratamentul bolilor rare, fără alternativă terapeutică, precizează Guvernul.

Pe liste au mai fost introduse medicamente pentru scleroză multiplă, spondilită anchilozantă, diabet zaharat, boală pulmonară obstructivă cronică, fibroză pulmonară idiopatică, keratoză actinică. Unele din noile medicamente sunt pentru prevenirea bolilor cardiovasculare majore şi angină pectorală cronică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.