Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă în valoare totală de 518.800 de lei pentru sprijinirea a 200 de familii şi persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase sau care suferă de probleme de sănătate grave ce pot conduce la riscul de excluziune socială, conform unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, 18 familii afectate de incendii din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman şi Vaslui vor primi ajutoare în valoare totală de 82.400 de lei, iar 20 de familii din judeţul Neamţ, aflate în situaţii de necesitate cauzate de fenomene hidrometeorologice periculoase produse în luna iulie 2017, vor primi ajutoare în sumă totală de 52.500 de lei.

De asemenea, 162 de familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi din municipiul Bucureşti, vor primi ajutoare în valoare totală de 383.900 de lei.

"Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare de urgenţă se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale", susţin reprezentanţii Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.