Guvernul a pregătit un flyer pe care autorităţile îl vor distribui cetăţenilor ucraineni care intră în ţară şi care nu solicită azil, dar care beneficiază de dreptul de liberă circulaţie, timp de 90 de zile, în România şi în alte state europene. Materialul este pregătit în limbile ucraineană şi engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt informaţii pe care le vor primi la intrarea în ţară, dar pe care le vor putea accesa prin scanarea unui cod QR cod care va duce către platforma guvernamentală care gestionează sistemul de informare cu date de contact, cu drepturile pe care le au, atât în limba ucraineană, cât şi în limba engleză. (...) Prin accesarea acestui QR cod, accesarea platformei poate uşura informarea celor interesaţi atât în legătură cu protecţia de care pot beneficia la intrarea în România, cât şi cu documentele necesare pentru a accesa ţara noastră, ce paşi trebuie să urmeze pentru a obţine azil în România, serviciile medicale la care au dreptul şi informaţii legate de dreptul la muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, duminică seară. 
 
Fluturaşul informativ va fi distribuit în judeţele unde sunt puncte de trecere a frontierei, dar şi în alte zone.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.