Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru completarea hotărârii 557/2016 privind managementul tipurilor de risc prin care autorităţile publice şi instituţiile centrale şi locale au obligaţia de a prelua pe paginile de internet proprii, la loc vizibil, o legătură electronică - link către platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă „fiipregătit.ro”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, în vederea creşterii gradului de informare şi pregătire a populaţiei, se prevede obligaţia ca autorităţile responsabile, precum şi orice alte autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale să publice, pe paginile de internet proprii, la loc vizibil, o legătură electronică – link către platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă „fiipregătit.ro”.

Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă – „fiipregătit.ro” a fost lansată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi a devenit sursa oficială de informare pentru a ajuta cetăţenii să înţeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

Decizia de obligativitate a publicării link-ului către platforma „fiipregătit.ro” vine ca urmare a intensificării situaţiilor de urgenţă, atât pe plan internaţional cât şi pe plan local, în scopul creşterii gradului de informare şi pregătire a populaţiei, respectiv al facilitării accesului cetăţenilor la surse oficiale de informare cu privire la măsurile de prevenire şi comportamentul pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.