Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat, miercuri, citând date prezentate de ministrul Sănătăţii în şedinţa de Guvern, că există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Cu toate acestea, numărul celor care necesită internare este redus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit datelor prezentate de domnul ministru al Sănătăţii (...) există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Din fericire (...) numărul  celor care necesită internare în spital este mic”, a declarat, miercuri, Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de Guvern.  

Potrivit acestuia, au fost 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate miercuri.  

De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaţionale astăzi, 417 erau ocupate cu bolnavi afectaţi de virus.  

”În privinţa antiviralelor, domnul ministru a anunţat că, până la finalul acestei luni, ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a mai declarat Cărbunaru.  

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până miercuri, la ora 10:00, s-au înregistrat 8.600 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 44 de decese. Dintre cei 417 pacienţi internaţi la ATI, 33 au certificat care atestă vaccinarea. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.