Operatorul de salubritate Rosal Grup, care are contract cu Primăria Municipiului Ploieşti, a lăsat din nou deşeurile neridicate pe străzile oraşului, situaţia fiind una care se repetă periodic, de mai mult timp. În acest context, primarul oraşului a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă ”pentru a se constata iminenţa ameninţării sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
După câteva săptămâni în care autogunoierele Rosal Grup au ridicat deşeurile din Ploieşti, muncitorii de la salubritate au lăsat din nu deşeurile neridicate pe străzile oraşului. 
 
Marţi, Primăria Municipiului Ploieşti, a anunţat că primarul Andrei Volosevici, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Ploieşti, a convocat pentru miercuri, în şedinţă extraordinară, membrii CLSU ”pentru a se analiza situaţia creată în Municipiul Ploieşti ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie şi pentru a se constata iminenţa ameninţării sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor”.
 
Membrii CLSU vor analiza totodată şi posibilitatea informării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova ”despre existenţa unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă şi solicitarea acordului Prefectului Judeţului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploieşti”.
 
Municipiul Ploieşti de confruntă de ani de zile, periodic, cu situaţii în care zile întregi gunoaiele rămân neridicate pe străzi, din cauză că firma de salubritate Rosal Grup nu îşi plăteşte la timp angajaţii, iar aceştia intră în greve spontane. 
 
În aceeaşi situaţie sunt şi alte localităţi mai mici, care au contracte cu acelaşi operator. 
 
La finalul lunii aprilie a acestui an, firma Rosal Grup a reacţionat public, pentru prima oară şi, într-un comunicat postat pe Facebook, a acuzat autorităţile locale din Ploieşti pentru ceea ce a numit ”dificultăţile în ducerea la îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere”.
 
În plus, Rosal Grup a invocat ”motivele de ordin electoral sau de imagine” care au pus firma „în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.